Szolgáltatásaink

Az Otthonunkban rendszeres fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igénylő, az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személyek minőségi ellátását tűztük ki célul.

Lakhatási szolgáltatás

Otthonunk teljes közműellátással – víz, áram, csatorna – rendelkező lakószobákat biztosítanak, melyek nővérhívóval felszerelt telefonkészülékkel, illetve füstérzékelővel felszereltek. A lakrészek, illetve a közös használatú helyiségek rendszeres takarítása, a gépészeti berendezések üzemeltetése, karbantartása a szolgáltatás részét képezi.

Ellátási szolgáltatások

Lakóinknak napi ötszöri étkezés biztosított. Természetesen egyedi, orvos vagy dietetikus által javasolt diétás igényeket is figyelembe veszünk. Lakóink ruházatának, textilneműjének mosása, vasalása, javítása a szolgáltatások részét képezi.

Szabadidő

Intézményünk közösségi tereiben – társalgó, könyvtár – kerülnek megrendezésre a lakói klubok, illetve egyéb kulturális programjaink. Az otthonunkhoz tartozó kert a pihenés mellett kültéri események megrendezésére, kertészkedésre is lehetőséget kínál.

Rehabilitáció az otthonban élők számára

Gyógytornászok, gyógymasszőrök a lakók egészségügyi állapotának megőrzését, illetve annak helyreállítását szolgálja. Műtét vagy kórházi kezelés után lakóink számára a rehabilitációt külső gyógytornász segítségével biztosítjuk.

Szakápolás lakóink részére

Dolgozóink a szakorvosok által előírt módon gyógyító, megelőző és ellenőrző szakápolási feladatokat végeznek, illetve előzetes egyeztetés alapján rendszeres állapotfelmérést végeznek. Jelenlétük és tevékenységük azt is lehetővé teszi, hogy lakóink csak akut betegség, műtéti vagy aktív kórházi kezelést igénylő állapot esetén kerüljenek kórházba – akkor is csak rövid időre.

Orvosi, szakorvosi, szociális ellátás

Otthonunk a lakók kényelme és gyors, szakszerű gondozása érdekében rendelkezésére áll rendszeres – a jogszabályoknak megfelelő – intézményi orvosi ellátás, tanácsadás, szűrés. A lakóink szociális és hivatalos ügyintézéséről az intézmény gondoskodik.

Gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz-ellátás

Lakóink számára olyan gyógyászati segédeszközöket (többek között testközeli gyógyászati segédeszközöket: hallókészüléket, szemüveget, gyógycipőt, stb.) biztosítunk az egészségügyi szolgáltatás keretein belül, melyekre koruk, állapotuk miatt szükségük van, de más idősellátó egészségügyi szolgáltató hiányában nem tud biztosítani.